Віра


  • Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове.
    до римлян10:17
  • Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки.
    Приповісті3:5, 6
  • Ісус же йому відказав: Щодо того твого коли можеш, то тому, хто вірує, все можливе!
    від Марка 9:23
  • Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове, стародавнє минуло, ото сталось нове!
    до коринтян 5:17
  • Бо для Бога нема неможливої жадної речі!
    від Луки 1:37
  • Тоді Він доторкнувся до їхніх очей і сказав: Нехай станеться вам згідно з вашою вірою!
    від Матвія 9:29
  • А віра то підстава сподіваного, доказ небаченого.
    до євреїв 11:1
  • А якщо кому з вас не стачає мудрости, нехай просить від Бога, що всім дає просто, та не докоряє, і буде вона йому дана.Але нехай просить із вірою, без жадного сумніву. Бо хто має сумнів, той подібний до морської хвилі, яку жене й кидає вітер.Нехай бо така людина не гадає, що дістане що від Господа.Двоєдушна людина непостійна на всіх дорогах своїх.
    Якова 1:5-8
  • Догодити ж без віри не можна. І той, хто до Бога приходить, мусить вірувати, що Він є, а тим, хто шукає Його, Він дає нагороду.
    до євреїв 11:6
  • Бо як тіло без духа мертве, так і віра без діл мертва!
    Якова 2:26
  • А хто має сумнів, коли їсть, буде осуджений, бо не робить із віри, а що не від віри, те гріх.
    до римлян 14:23
  • А праведний житиме вірою. І: Коли захитається він, то душа Моя його не вподобає.
    до євреїв 10:38
  • Ось Він мене вб'є, і я надії не матиму, але перед обличчям Його про дороги свої сперечатися буду!
    Йова 13:15
  • Бо так промовляє Господь, Бог, Святий Ізраїлів: Коли ви навернетесь та спочинете, то врятовані будете, сила вам буде в утишенні та в сподіванні. Та ви не хотіли,
    Ісаї 30:15
  • А коли ми невірні, зостається Він вірним, бо не може зректися Самого Себе!
    до Тимофія 2:13
  • Бо кожен, хто родився від Бога, перемагає світ. А оце перемога, що світ перемогла, віра наша.
    1 Івана 5:4
  • А найбільш над усе візьміть щита віри, яким зможете погасити всі огненні стріли лукавого.
    до ефесян 6:16
  • А Він їм відповів: Через ваше невірство. Бо поправді кажу вам: коли будете ви мати віру, хоч як зерно гірчичне, і горі оцій скажете: Перейди звідси туди, то й перейде вона, і нічого не матимете неможливого!
    від Матвія 17:20
  • дивлячись на Ісуса, на Начальника й Виконавця віри, що замість радости, яка була перед Ним, перетерпів хреста, не звертавши уваги на сором, і сів по правиці престолу Божого.
    до євреїв 12:2
  • Отож, виправдавшись вірою, майте мир із Богом через Господа нашого Ісуса Христа,
    до римлян 5:1
  • А Ісус їм у відповідь каже: Майте віру Божу!
    від Марка 11:22
  • Тіштеся з того, засмучені трохи тепер, якщо треба, всілякими випробовуваннями,щоб досвідчення вашої віри було дорогоцінніше за золото, яке гине, хоч і огнем випробовується, на похвалу, і честь, і славу при з'явленні Ісуса Христа.Ви Його любите, не бачивши, і віруєте в Нього, хоч тепер не бачите, а вірувавши, радієте невимовною й славною радістю,бо досягаєте мети віри вашої спасіння душам.
    1 Петра 1:6-9